Linköpings Whiskyexpo 2018

De siste månedene har jeg fått testet et par nye (for meg!) svenske whiskyfestivaler 🙂 I november 2017 var det Örebro (les hva jeg skrev her), og i februar 2018 fikk jeg oppleve litt av Linköpings Whiskyexpo.

Jeg jobbet for Smögen Whisky (les mine smaksnotater av den siste whiskyen fra Smögen her), og gikk ikke så mye rundt på festivalen.

Denne festivalen er litt andre enn mange andre festivaler i Sverige:

For det første er dette en whiskyfestival, og ikke en øl- og whiskyfestival. Riktignok er det et “lite” romhjørne, men altså fokus på sprit. Det tiltaler meg! Totalt 24 utstillere. Jeg synes nok at rene whiskyfestivaler er bedre enn å blande øl og whisky.

For det andre er festivalen er åpen i tre bolker sånn at de besøkende må velge om de vil ha billett til fredag kveld, lørdag ettermiddag eller lørdag kveld. Åpningstidene er henholdsvis 18-23, 12-17 og 18-23. Dette innebærer altså én time fri for utstillerne på lørdag!

Mange andre svenske festivaler har svært lange åpningstider, så for utstillerne er åpningstidene i Linköping ren luksus! Arrangøren Kenneth Lindblad stelte i tillegg godt med oss og organiserte felles middag fredag kveld, og på lørdag ettermiddag den timen festivalen var stengt. Helt perfekt!

Totalt ca. 3500 besøkende fikk mange gode smaksopplevelser i løpet av festivalen. Det var veldig mange hyggelige og interesserte besøkende, og som alltid er det hyggelig å møte igjen andre utstillere.

Dette opplegget likte jeg! Jeg kommer gjerne tilbake til Whiskyexpo 2019! Datoene er klare: 8. og 9. februar.

– Tone

1 Trackback / Pingback

  1. Nantou Omar bourbon cask – The Ladies' Share

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.