Örebro Öl- & Whisky Festival 2017

Christer, meg selv og Pär

Den 24. og 25. november 2017 ble Örebro Öl-& Whisky Festival avholdt for den tiende gangen på Conventum Arena. Dette var min første gang på festivalen, og jeg var spent!

Jeg sto på stand for Smögen Whisky. Vi hadde fire whiskyer og to gin å tilby:

  1. Smögen French Quarter
  2. Smögen Sherry Octaves
  3. Smögen Single Cask – les min omtale her
  4. Smögen 6/6 – sluppet på Systembolaget 23. november 2017, og sluttsolgt på seks sekunder
  5. Strane Merchant Strength
  6. Strane Oaked gin
Whiskyene vi hadde på stand

Mange benyttet anledningen til å smake 6/6 som ble sluppet dagen før festivalen. Whiskyen høstet mange lovord – som de andre whiskyene, også. Omtale kommer!

Åpningstidene var kl. 15-23 på fredag og kl. 13-22 på lørdag. Det var 2000 forhåndssolgte billetter til fredag, og hele 5000 til lørdag! Ikke alle gjestene kom dit for whiskyens skyld selvsagt, i og med at dette var en øl- og whiskyfestival, men det var godt besøk på Smögen-standen! Selve festivalområdet var stort og luftig, og hele festivalen var i ett rom. Det var mulighet for å kjøpe enkel mat i festivalområdet, i tillegg til at det var en restaurant i etasjen over med utsikt til festivalen.

Alltid hyggelig å møte Thomas Larsson fra Box!

Örebro er en veldig fin by! Jeg bodde på Elite Stora Hotellet og hadde perfekt utsikt mot Örebro Slott. Befolkningsmessig er Örebro Sveriges syvende største kommune med med drøyt 146 600 innbyggere.*) Det er vel på sin plass at byen har sin egen whiskyfestival 😉

Det er så moro på festival! Det er hyggelig å få presentere whiskyene til de besøkende, og det er veldig koselig å møte igjen alle kjent blant utstillerne. Jeg håper å være tilbake neste år!

– Tone

*) Et lite apropos: Hvorfor greier ikke Trondheim (min hjemby) med sine 190 000 innbyggere å samle mer enn 300-400 mennesker til Trondheim whiskyfestival når Örebro greier 7000?

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Smögen 6/6 – The Ladies' Share
  2. Linköpings Whiskyexpo 2018 – The Ladies' Share

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.