Oslo ginfestival 2017

Jeg deltok på den aller første Oslo ginfestival som ble avholdt i juni 2016 på Håndverkeren. Arrangementet samlet 250 mennesker som kunne nyte deilig gin fra utstillere fordelt over tre etasjer – etter samme mal som Oslo whiskyfestival. I fjor gikk jeg alene rundt og hadde god anledning til å snakke med den enkelte utstilleren. Det var en fin måte å lære mer om gin på.

Da Oslo ginfestival 2017 ble annonsert for en tid tilbake, var jeg ikke i tvil om at jeg hadde lyst til å dra tilbake! Selv om det er whisky som er min store interesse, har jeg gjennom whiskyinteressen blitt nysgjerrig på annen sprit. Det var for eksempel veldig gøy å besøke Beefeater Distillery julen 2015.

Oslo ginfestival ble avholdt 10. juni 2017  på Håndverkeren. Men denne gangen var det ikke _like_ mye anledning til å snakke med utstillerne. Det endte nemlig med 850 besøkende! En imponerende økning fra det første året. Det er vel unødvendig å nevne at arrangøren Lars Madsen var fornøyd 😉

Jeg smakte på følgende:

 • Bivrost fra Aurora Spirit (norsk gin som jeg har en flaske hjemme av, så jeg hadde for så vidt smakt den en del ganger før…)
 • Larios 12 fra Spania
 • Hernö Juniper Cask – svensk gin som er ment for Negroni
 • Himkok gin navy – veldig synd at den ikke er tilgjengelig på Vinmonopolet
 • Caorunn fra Skottland
 • Hendrick’s servert i en cocktail kalt Project Moonrose
 • Bareksten Botanical Gin (det var igjen kun en bitteliten smak, men den var så lovende at jeg bestilte en flaske på Vinmonopolet mens jeg var på festivalen)
 • Kyrö Gin Napue – finsk gin laget på rug
 • Brockmans som inneholder masse blåbær (morsomt å smake den igjen ettersom min flaske ble tom…)
 • Opihr Oriental Spiced gin – den kommer nok i min hylle etter hvert
 • Plymouth Gin Navy Strength – som med Himkok sin navy er det synd at den ikke er tilgjengelig på Vinmonopolet
 • Fatlagret Harahorn Gin (jeg har hatt et par flasker av den “vanlige” Harahorn, og jeg foretrekker den vanlige, men det gjør jeg for så vidt med all gin; vanlig går foran fatlagret)
 • Sleeping Lemons Gin fra ølprodusenten Wild Beer

Jeg er strålende fornøyd med at vi har en ginfestival i Oslo!

Jeg har bare ett endringsønske til neste år, og det har jeg allerede formidlet til arrangøren 😉 Det gjelder inngangen. Det må være parallelle mottaksapparat for køene med de forhåndssolgte billettene og for de som skal kjøpe billett på stedet. Jeg hadde forhåndskjøpt billett, men var på festivalen sammen med en venninne som ikke rakk å få tak i billett på forhånd. Resultatet var at vi ikke kom inn før det var gått en halvtime av festivalen! Det er mye tid tapt når festivalen var åpen fra 16.00 til 20.30. Jeg satser på at dette flyter bedre til neste år. Det er jo tross alt stor forskjell på å håndtere 850 deltakere ved inngangen sammenlignet med 250.

Lars: Jeg gleder meg allerede til neste år!

Takk til alle utstillerne for at dere stiller opp med god drikke og mye kunnskap!

– Tone

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.