Oslo whiskyfestival 2016

Sietse Offringa, meg, Martin Markvardsen og Patricia Retson fra Highland Park :)

Den 4. og 5. november 2016 ble den 13. Oslo whiskyfestival arrangert. Dette ble mitt fjerde år på festivalen, og jeg hadde det som vanlig kjempegøy!

Festivalen ble avholdt på Håndverkeren Kurs- og Konferansesenter – altså på samme sted som de siste årene. Utstillerne fordeler seg over tre etasjer, og jeg vil si at det er relativt god plass for de besøkende selv om det til tider kan bli noe trangt. Det er vel ikke til å unngå på en whiskyfestival.

Hvert år får publikum anledning til å stemme frem de whiskyene de synes er best. Vinnerne av årets festival er presentert på hjemmesiden til festivalen:

1. Skotsk Single Malt 12 år gammel og under: Balvenie 12 YO Single barrel
2. Skotsk Single Malt over 12 år gammel: Highland Park Chris Maile
3. Skotsk Single Malt NAS: Dalmore King Alexander III
4. Blended whisky: Nikka from the Barrel
5. Whisky/Whiskey fra andre land: Chichibu Chibidaru

Having fun at the festival: Tasting Glengoyne 25 YO with Elisabeth Andersen, saying hi to Dave Broom and cuddling with "Shortie" from Ardbeg ;)
Gøy på festival: En liten smak av Glengoyne 25 YO fra Elisabeth Andersen, hyggelig å hilse på Dave Broom, og ikke minst kose med Shortie” fra Ardbeg 😉

I tillegg til at publikum stemmer frem til beste whiskyene, er det slik at arrangøren hvert år tildeler to priser til organisasjoner eller individuelle personer som anerkjennelse for deres arbeid for å fremme whiskyens interesse over tid i Norge. Årets “Pot Still”-pris gikk til:

Christian Faureng
Christian har i en årrekke jobbet med whisky for flere ulike whiskyimportører, og har introdusert mange nye og interessante whiskyer til det norske markedet. Hans evne til å bygge opp en whiskyportfolio fra bar bakke, gang etter gang, er like imponerende som hans uovertrufne stå-på-vilje.

Ivar Aarseth
Ivar er lidenskapelig opptatt av å vise folk hvor mye spennende som finnes innen single maltwhisky. Som kunnskapsrik og entusiastisk leder av Norsk maltwhiskylag har han reist landet rundt for å etablere nye lokallag. Videre inspirerer han allerede etablerte lag til videre utforskning i maltwhiskyens verden.

Chris Maile har nok en gang sørget for et strålende arrangement! Oslo whiskyfestival kan helt klart anbefales! Jeg er klar for neste år allerede 😉

– Tone

1 Trackback / Pingback

  1. Oslo whiskyfestival 2017 – The Ladies' Share

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.