Tunsberg Whiskyfestival 2016 – Smoky talk – the Ladies’ way

Lørdag 1. oktober 2016 gikk den sjette Tunsberg Whiskyfestival av stabelen. Festivalen arrangeres av whiskyklubben Tunsberg Whiskylaug. I år var ca. 450 whiskymennesker samlet på Quality Hotel Tønsberg.

Jeg har vært så heldig at jeg har fått bidratt på to masterclasser på festivalen tidligere; én i 2014 og én i 2015 – sammen med Whisky Saga. I år hadde det seg imidlertid slik at Tunsberg Whiskylaug lurte på om The Ladies’ Share hadde lyst til å holde en smaking! Etter en grundig drøfting på ett av møtene våre før sommeren, hadde vi klekket ut en herlig idé som vi presenterte for lauget: Hva om seks av damene presenterte én røykwhisky hver? Det var nemlig slik at vi allerede hadde booket en tur til Islay i midten av september, og vi ville derfor komme tilbake med ferske minner fra denne fantastiske øyen, i tillegg til at flere av damene hadde røykwhiskyer som sine første favoritter. Lauget sa ja!

Vi ønsket å presentere whiskyer som er tilgjengelig på Vinmonopolet. For oss er det viktig at whiskyglade mennesker faktisk kan få tak i whiskyen de smaker, og at de faktisk drikker den! Når det er sagt, så har vi selvsagt ingenting imot å smake spesielle og sjeldne whiskyer når anledningen byr seg 😉

Følgende whiskyer sto på menyen til en fulltegnet “mistressclass”:

tunsberg_whiskyfestival_tls2

Etter at alle whiskyene var presentert, sniffet på og smakt på, holdt vi en avstemming blant deltakerne. Rekkefølgen ble: Ardbeg på førsteplass, Laphroaig og Lagavulin på delt andreplass, deretter Kilchoman, Bruichladdich og Caol Ila.

Vi fikk mange hyggelige og positive tilbakemeldinger etter smakingen. Dette var gøy!

Datoen for neste års arrangement er allerede satt: Hold av lørdag 30. september 2017 på Quality Hotel Tønsberg! Hvem vet, kanskje dukker The Ladies’ Share opp igjen? 😉

– Tone

2 Comments

  1. Takk til the “mistresses”. Masse gode tilbakemeldinger på denne masterclas’en. Håper på gjentagelse med nye spennende temaer. Hilsen festivalsjefen.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Ichiro’s Malt Hanyu Joker Multi Vintage – The Ladies' Share
  2. Tunsberg whiskyfestival 2017 – Geisha talk – The Ladies’ way – The Ladies' Share

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.