Tunsberg whiskyfestival 2017 – Geisha talk – The Ladies’ way

Lørdag 30. september 2017 gikk den syvende utgaven av Tunsberg whiskyfestival av stabelen. Festivalen arrangeres av whiskyklubben Tunsberg Whiskylaug. I år som i fjor var festivalen på Quality Hotel Tønsberg.

“Smoky talk – The Ladies’ way” var navnet på smakingen som The Ladies’ Share hadde på fjorårets festival. Den gang hadde vi nemlig nettopp vært på Islay! På smakingen presenterte seks av damene én røykwhisky hver. Les mer om det her 🙂

I år fikk vi en ny forespørsel fra Lauget, og etter en rask rådslaging, takket vi ja igjen. Denne gangen valgte vi å bevege oss langt unna Islay. Vi dro østover og valgte to whiskyer fra Japan (Nikka), to fra India (Amrut) og to fra Taiwan (Kavalan)! Smakingen fikk navnet “Geisha talk – the Ladies’ way”.

Vi ønsket igjen å presentere whiskyer som er tilgjengelig på Vinmonopolet. For oss er det viktig at de som liker whiskyen de smaker, faktisk kan få tak i den! Når det er sagt, så har vi også evnen til å glede oss over spesielle og sjeldne whiskyer ?

Følgende whiskyer sto på menyen til en fulltegnet masterclass:

  • Nikka Coffey Malt, kr 659,90
  • Nikka Coffey Grain, kr 619,90
  • Amrut Fusion, kr 870,-
  • Amrut Intermediate Sherry, kr 1 140,-
  • Kavalan Solist Bourbon, kr 1 599,90
  • Kavalan Solist Vinho Barrique, kr 1 799,90

Etter at 34 glade mennesker hadde sniffet og smakt på alle whiskyene, holdt vi en avstemming blant deltakerne for å kåre den beste whiskyen. Rekkefølgen: Kavalan Solist Vinho Barrique ble vinneren, fulgt av Nikka Coffey Grain, Kavalan Solist Bourbon, Amrut Fusion, Nikka Coffey Malt og Amrut Intermediate Sherry.

Vi fikk mange hyggelige og positive tilbakemeldinger etter smakingen! Det er alltid fint å få høre at smakingen falt i smak, for å si det sånn 🙂

Etter at masterclassen var unnagjort, kunne vi selv nyte deilige whiskyer blant mange utstillere på festivalen. Det er alltid så hyggelig å møte nye og kjente whiskymennesker!

– Tone

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.