Tunsberg whiskyfestival 2021

The Ladies’ Share holdt en masterclass for femte gang(!) på Tunsberg whiskyfestival! I år var klubben representert ved Silje og Tone.

Vi har opplevd stor suksess de siste årene med å gjennomføre en battle mellom to land. Denne gangen valgte vi en annen vri med seks skotske drammer der tre av dem var unge, og tre av dem var hele 21 år! Vi ønsket å utfordre deltakerne på dette med alder: Er gammel alltid best?

Silje heiet på “gamlingene”, mens Tone heiet på ungdommen. Vi gjennomførte smakingen slik at vi presenterte fakta fra whiskyverdenen mens deltakerne smakte på innholdet i to og to glass. Deretter fikk de stemme over hvilken de likte best, før vi avslørte innholdet i glassene og presenterte destilleriet. Kun på denne måten fikk vi en fair fight 💪💃

Er det noen som har tenkt over hvorfor jeg ennå ikke har brukt ordet “whisky” om det vi presenterte? Vi lurte nemlig inn en dram som ikke var gammel nok til å være whisky etter skotsk standard, nemlig en Ardnamurchan Spirit 😄

Vi gledet oss veldig til smakingen og avstemmingen, og slik gikk det:

  1. GlenAllachie 10 YO Cask Strength mot BenRiach 21 YO
    • 16-14 og seier til ungdommen
  2. Ardnamurchan Spirit 2019 AD mot Jura 21 YO
    • 16-14 og seier til ungdommen
  3. Glengoyne Cask Strength mot Glengoyne 21 YO
    • 6-23 (1 person stemte blankt) og seier til gamlingene

Yes! Totalt ble det seier til ungdommen! Men Glengoyne 21 YO var uten tvil kveldens vinner, da 😃

Nå skal det sies at Silje bemerket under masterclassen at det var jeg som hadde valgt whiskyer – og det var det jo … Hun spurte nemlig på forhånd: “Tone, vil du virkelig ha med en Jura?!” Det er nemlig ingen hemmelighet at vi i klubben generelt ikke er så begeistret for Jura, men det finnes selvsagt unntak. Og ja, jeg ville ha med Jura 21 YO! Det er ikke ofte jeg har hatt anledning til å smake den. Dessuten gjorde den det jo like bra som BenRiach 21 YO.

Dette ble en veldig hyggelig seanse med gode whiskyer og deltakere som bidro til dialog om whiskyene! Det var moro😊

-Tone

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.