Bivrost Niflheim

Mitt første møte med Aurora Spirit Distillery var på Oslo ginfestival i 2017 der de var representert med sin gin – logisk nok 😉 Nå har jeg smakt min første whisky! Les gjerne historien om hvordan destilleriet og valg av navn for destilleri og produkter oppsto her.

Destilleriet åpnet sommeren 2016, og dagens whisky ble produsert nettopp dette året. Jeg er så heldig å få smake den aller første whiskyen deres: Niflheim. Dette er deres plan for whiskyproduksjonen:

THE NINE WORLDS OF NORSE MYTHOLOGY
Until Aurora Spirit scale up Whisky sales with our “standard” Bivrost Whisky (Estimated release 2025) we will be releasing 2 limited editions each year as a “collectable series”, related to “the nine worlds of Norse mythology”. The bottles/graphics can stand alone, but also compose a nice shelf rack for collectors. The different releases will have different taste impressions.

Niflheim er altså destillert i 2016 og tappet i 2020. Den er tre år gammel. Dette er en trippeldestillert whisky som er lagret i tre ulike typer tønner; sherry, ny eik og bourbon. Det ble totalt 1622 50 cl flasker på 46 ABV.

På nesen fremstår den som rå og ung. Jeg får vaskepulver og sitron. Rett og slett litt Jif sitron. Den er ikke så sofistikert. Det er et lite hint av røyk, men det er kanskje fra fatet? Litt new make-aktig. Ung og rå på smaken. Vannaktig munnfølelse. Noe sødme à la Smørbukk. Ananas. Ettersmaken er en blanding av eik og noe smøraktig. En enkel og grei whisky, men ikke så spennende.

Min score: lukt 20 / smak 20 / ettersmak 20 / balanse 20 = 80

Jeg ser frem til å smake kommende utgivelser! Jeg lyktes imidlertid ikke å få tak i Nidavellir. Bedre lykke neste gang 🙂

Takk, Svein Erik!

Bilde fra bivrost.com.

-Tone

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.