Eiktyrne Fransk Eik

Det Norske Brenneri i Grimstad produserer akevitt, gin og whisky. Jeg har tidligere delt mine smaksnotater på flere whiskyer derfra, senest Eiktyrne Quadruple Batch II. I dag smaker jeg Eiktyrne Fransk Eik som ble tilgjengelig på Vinmonopolet i november 2021.

Jeg starter med et sitat om hva de selv sier om whiskyen:

Det er ingen hemmelighet at master blender hos Det Norske Brenneri, Jon Bertelsen, er særs begeistret for fransk eik. Kombinasjonen av nye franske eikefat fra Limousin-skogen og Sauternesfat av fransk eik gir denne whiskyen sitt særpreg. De eldste destillatene i denne førsteutgaven var fram til 2016 lagret på spansk og amerikansk eik, men selv disse destillatene har nå blitt forfransket. Innholdet i denne whiskyen er en blanding av 3, 6 og 9 år gamle whiskyer. 70% fransk eik, og en solid pekepinn på hva som er i vente. Dette er Countdown 3, som betyr at det kommer flere utgaver i årene som kommer. Helt til slutt 100% fransk… Det er tappet 1939 flasker og alle er nummerert.

Whiskyen er tilgjengelig i Norge til NOK 635.

Først får jeg krydder og eik på lukten. Etter hvert kommer sødme og friskhet i form av vanilje, mynte og eucalyptus. Fyldig smak med masse krydder! Varm og god. Maltsødme, appelsin, mynte og mørk sjokolade. Avslutningen er myk og varm. Fortsatt masse krydder i min gane!

Min score: lukt 21 / smak 22 / ettersmak 21 / balanse 21 = 85

Takk, Jon og Ivar, for muligheten til å smake!

Bildet er fra Det Norske Brenneri.

-Tone

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.