Tunsberg whiskyfestival 2022

The Ladies’ Share holdt en masterclass for sjette gang(!) på Tunsberg whiskyfestival! I år var klubben igjen representert ved Marte og Tone.

Vi har opplevd stor suksess de siste årene med å gjennomføre en battle mellom to og to whiskyer. Denne gangen valgte vi seks drammer der to og to var fra tre ulike destillerier i tre ulike land! Vi ønsket å utfordre deltakerne på dette med aldersangivelse. Er opplevelsen av kvalitet avhengig av at vi kjenner whiskyens alder? Eller, som tittelen på masterclassen: Er NAS (no age statement) stas?

Tone heiet på de med aldersangivelse. For er det med whisky som med kvinner, at jo eldre jo bedre? Mens Marte heiet på NAS-ene. For er det ikke bedre å leve i uvitenhet om kvinnens – eller whiskyens – alder?

Vi gjennomførte smakingen slik at vi presenterte fakta fra whiskyverdenen mens deltakerne smakte på innholdet i to og to glass. Deretter fikk de stemme over hvilken de likte best, før vi avslørte innholdet i glassene og presenterte destilleriet. Kun på denne måten fikk vi en fair fight 💪💃 Vi hadde valgt whiskyer som var tilgjengelig på Vinmonopolet på tidspunktet for smakingen. Vi synes nemlig det er hyggelig å kunne presentere whiskyer som er tilgjengelig, slik at deltakerne kan få tak i whiskyen hvis den gir mersmak.

Vi gledet oss veldig til smakingen og avstemmingen, og slik gikk det:

  1. Teeling 15 YO Single Cask Whiskey Aquavit Finish (kr 1 310) mot Teeling Aquavit Cask Irish Whiskey Small Batch Collaboration (kr 710)
    • 7-11 og seier til NAS-en
  2. Amrut 2014 Triple Distilled Ex-Bourbon (kr 2 100) mot Amrut Fusion (kr 710)
    • 6-11 (1 person stemte blankt) og seier til NAS-en
  3. Ardbeg 10 YO (kr 690) mot Ardbeg Corryvreckan (kr 1 120)
    • 8-10 og seier til NAS-en

Neeei! Etter å ha vunnet battlene i 2019 og 2021, ble det fullstendig kollaps denne gangen! Utklassing fra NAS-enes side! Betyr dette at aldersangivelse ikke spiller noen rolle lenger?

Dette ble en veldig hyggelig seanse med gode whiskyer og deltakere som bidro til dialog om whiskyene! Ekstra hyggelig med kjentfolk i salen. Det var moro😊

-Tone

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.