Whiskyboka – en guide til whisky

Arnt Steffensen & Lars Helge Eklund

Whiskyboka – en guide til whisky

av Arnt Steffensen & Lars Helge Eklund

Vi har tatt en nærmere titt på den relativt ferske Whiskyboka. Forfatterne lover at nybegynnere kan lære det de trenger for å sette pris på whisky, samtidig som de antyder at også de som kan litt om whisky, kan få nye perspektiver av denne boken.

Jeg har nok mer kunnskap om whisky enn de som ikke er entusiaster, men samtidig er jeg langt fra noen ekspert. Boken starter med en kortfattet og god oversikt over whiskyens historie. Deretter tas vi steg for steg gjennom hvordan whisky lages. For min del var det lettleselig og underholdende. Jeg lærte også en ting eller ti underveis, uten at det ble kjedelig lesning. Fine bilder og visuelle oppsummeringer gjør at det er lett å henge med i svingene! De historiske elementene utdypes underveis i boka, og det er fint – for da kan man fordype seg i det når man har tid eller hvis man bare er litt ekstra interessert.

Ellers gis det grundige innføringer i hvordan man kan nyte whisky, ulike typer whiskyer og informasjon om landene som produserer whisky. Det er også morsomt at forfatterne fokuserer på trender, og at det er et humoristisk skråblikk på flere ting – som for eksempel et flytskjema for hvordan bestille whisky. Det er merkbart at en av forfatterne er politiutdannet, siden det blant annet påpekes at offentlig alkoholdrikking fra lommelerker er forbudt (men så absolutt å anbefale) – og at man kan bli erstatningsansvarlig om man er så uheldig at en whiskyflaske skulle knuse i bagasjen.

Jeg synes boken gir en god, underholdende og oppdatert introduksjon til whiskyens verden. En del ”selvfølgeligheter” for kjennere og andre praktiske tips er tatt med på en veldig god måte. Personlig er jeg ikke ferdig med å lese i denne boken eller friske opp vokabularet i ordlisten bakerst. Det kan til og med hende at det må lages sjokoladetrøfler med whisky til jul – for oppskriftsdelen bak i boken med mat og drinker er heller ikke dum. Jeg vil også tro at de aller, aller fleste – selv de som kjenner whisky godt, har mye å hente av å lese denne boken. Den anbefales med andre ord!

Boken er tilgjengelig på Front Forlag (og bokhandlere, selvsagt).

– Marte

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.