Upper Ten

Det er på tide å smake Upper Ten igjen. Mitt første møte med whiskyen var i The Ladies Share sist desember. Den gangen var formålet med møtet å smake noen av de billigste whiskyene på Vinmonopolet for å se om billig whisky kan være god. Jeg har allerede delt mine smaksnotater på flere whiskyer fra den kvelden; Glen Gyle, Hälge, Lochlins, Always og Glenwood.

Dette er hva Arcus sier om Upper Ten:

Upper Ten er en blended whisky. Den består av whisky fra 35 ulike skotske destillerier, men oppskriften er utviklet av Vinmonopolet og whiskyen blandes av Arcus. Upper Ten er dermed et norsk produkt, men på grunn av ingrediensenes opphav klassifiseres den av Vinmonopolet som skotsk. Upper Ten-blandingen er fire år gammel. Det finnes eldre whiskyer i blandingen, men den yngste bestemmer alderen som oppgis for hele blandingen. Maltinnholdet i Upper Ten er hele 47 %, noe som er høyt for en blended whisky. Upper Ten er en av de mest populære whiskyene på Vinmonopolet. I 2000 var det den mestselgende whiskyen på Vinmonopolet.

Upper Ten er tilgjengelig i ulike flaskestørrelser på Vinmonopolet. Jeg smakte fra 50 cl-flaske som koster NOK 259,90.

Den lukter ungt. Malt og brøddeig sammen med eik og sprit er de mest fremtredende luktene. Litt støvete og sur. Noe sitrus. Jeg kjenner appelsinskall. Krydrete og søt på smaken. Spriten er tydelig her, også. Kardemomme og sukkerlake. Enkel smak. Ettersmaken er preget av hvit pepper og nøtteskall. Ganske tørr. Ganske vannete smak.

Min score: lukt 17 / smak 16 / ettersmak 16 / balanse 17 = 66

– Tone

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.